Oljeprisene faller moderat torsdag morgen etter at de seneste lagertallene fra USA onsdag ettermiddag viste en uventet økning i de amerikanske lagrene.

Samtidig falt også oljeeksporten fra USA.

Lagerøkningen kom overraskende på markedsaktørene, som i forkant hadde ventet at lagrene endelig ville falle denne uken. 

Prisreaksjonen var imidlertid ikke veldig stor, bemerker Wall Street Journal.

- Det virker som at frykten for høye lagre og økende produksjon har forsvunnet, sier analysesjef Gene McGilian i Tradition Energy til avisen.

Satser på flere kutt

McGilian tror at tradere og investorer satser på at Opec kommer til å forlenge den mye omtalte produksjonskuttavtalen ut året, og at utviklingen i lagrene derfor ikke har like stor betydning som det tilsynelatende har hatt før.

- Noe av frykten for at disse gutta ikke får orden på sakene og forlenger kuttene har blitt redusert, understreker McGilian.

Råvareanalytiker David Lennox i Fat Prophets sier til Bloomberg News at det er den amerikanske oljeproduksjonen som er hovedmotvinden for markedet, samtidig som han påpeker at prisene hadde vært klart lavere hvis Opec-kuttavtalen ikke fantes. Helt konkret tror Lennox at amerikanske lettolje hadde kostet rundt 45 dollar fatet uten kuttavtalen.

Prisen falt

Nordsjøoljen Brent ble handlet for 54,95 dollar fatet da Oslo Børs stengte onsdag, mens et fat amerikansk referanseolje ble handlet til 51,77 dollar.

Sistnevnte, med levering i mai, handles torsdag morgen for 50,86 dollar per fat. Det er en nedgang på 29 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 12 cent til 51,15 dollar per fat.

Til sammenligning ble kontrakten handlet for rundt 51,77 dollar per fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Nordsjøolje med levering i juni omsettes torsdag morgen for 54,07 dollar per fat, ned 29 cent fra foregående handelsdag. Da steg kontrakten 19 cent til 54,36 dollar per fat, mot 54,95 dollar per fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Nordsjøolje for umiddelbar levering noteres i morgentimene til 54,09 dollar fatet, opp 12 cent fra foregående handelsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trang bolig? Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
Med rekordhøye boligpriser må flere klare seg på mindre plass. Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
00:22
Publisert: