EY har i sin årlige gjennomgang analysert regnskapet fra 1.200 selskaper i oljeservicenæringen, og varsler bedre tider for norsk oljenæring, skriver Stavanger Aftenblad.

– Det er veldig hyggelig å presentere piler som peker oppover igjen, sier analytiker Espen Norheim, partner i revisjonsselskapet EY.

For lav lønnsomhet

Han minner om de dystre årene etter oljekrisen i 2014, som har kostet om lag 50.000 jobber.

– Nedturen har vært alvorligere og mer langvarig enn noen hadde trodd. Årene 2015, 2016 og 2017 kommer til å skrives inn i norsk oljehistorie med store bokstaver, sier Norheim.

Analytikeren sier imidlertid at lønnsomheten er for lav og tar lang tid å hente inn igjen. Det skyldes blant annet at det er inngått langsiktige kontrakter i et svakt marked med lave priser. Selv om det går bedre, kan ikke bransjen friskmeldes, fastslår han.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Idar Vollvik: - Slik blir du raskt rik... Og sånn unngår du skivebom
01:07
Publisert: