Det kommer frem i et brev hun har sendt til forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp), skriver Rogalands Avis.

− Det er opp til nasjonale myndigheter å vurdere hastegraden, men krigen i Ukraina setter naturlig nok saken på dagsordenen. Det er ut fra Stavangers posisjon som energihovedstad at vi har sendt henvendelsen til forsvarsministeren, sier Nordtun til avisen.

Forsvarsdepartementet bekrefter at de har mottatt brevet, men har ikke hatt anledning til å kommentere saken ytterligere.

I brevet skriver ordføreren at kommunen har fulgt nøye med på utviklingen av sikkerheten knyttet til olje- og gassinstallasjoner i kjølvannet av sabotasjeaksjonene på gasskablene Nord Stream 1 og 2, samt observasjoner av droner offshore og i tilknytning til landbaserte installasjoner.

Nordtun forklarer at de ønsker kontroll på kritisk infrastruktur, både for Norge og Europa.

– Behovet for overvåkning av infrastrukturen er en forutsetning for å ha nødvendig kontroll, sier ordføreren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.