Saken oppdateres

Otovo har tatt det norske solmarkedet med storm, med sine løsninger for å installere solpanel hos privatpersoner og bedrifter.

Nå har Otovo-sjef Andreas Thorsheim og de andre eierne funnet en fransk partner i startupselskapet In Sun We Trust, som startet opp i 2015. Franskmennene har ikke hentet kapital tidligere.

In Sun We Trust har sitt utspring i Institut Géographique National i Frankrikes hovedstad Paris. De tre grunnleggerne av In Sun We Trust vil fortsette å styre den franske virksomheten.

–Vi har hatt en romanse gående med In Sun We Trust siden i høst, og nå har vi blitt enige om å slå oss sammen for å øke sjansen for å vinne det europeiske markedet, sier administrerende direktør Andreas Thorsheim til DN.

Øker verdien til 624 millioner

Sammenslåingen gjennomføres ved at Otovo kjøper opp In Sun We Trust for en samlet sum på 3,7 millioner euro, tilsvarende 36 millioner kroner. Oppgjøret skjer ved at de tre franske gründerne får 4/5 i Otovo-aksjer, 1/10 kontant og resten etter et halvt år. Andre eiere i det franske selskapet får 9/10 i aksjer og resten kontant.

Sammen er de to selskapene «nå» verdsatt til 64 millioner euro, ifølge Otovo, tilsvarende 624 millioner kroner. Nå er planen å ta opp kampen mot franske energigiganter som EDF og ENGIE.

– Vi skal utnytte det beste av deres og vår teknologi for å vokse i det franske markedet, som i dag er i en sped begynnelse. In Sun We Trust har gode montører, god trafikk til nettbutikken og flere avtaler med franske byer og kommuner, sier Thorsheim.

Det er i dag 14 ansatte i det franske selskapet, mens det nye selskapet til sammenligning vil ha 65 ansatte, med kontorer i Paris, Oslo og Stockholm.

Eier 95 prosent – foreløpig

Otovo skriver i et presentasjonsmateriale at prisingen av det franske selskapet er på linje med andre såkorn-fase selskaper, mens en såkalt diskontert kontantstrømsmodell – der en verdsetter i dag hva selskapet ventes å dra inn av penger fremover, viser at prisen er «attraktiv», ifølge Otovo.

– Alternativet til kjøpet er en nyetablering i Frankrike. Som følge av kostnader, tiden det tar, konkurransen og risiko er dette mindre attraktivt enn et oppkjøp, skriver selskapet.

Foreløpig vil 95 prosent av Otovo være eid av Otovo-aksjonærer, mens 5 prosent tilfaller gamle In Sun We Trust-aksjonærer etter oppkjøpet.

– Kjøpesummen kan bli større hvis de presterer godt de neste to årene. Det er en resultatbasert avtale. Jo bedre det går for dem, jo større vil fordelingen av aksjer bli, sier Thorsheim.

Otovo ble nylig priset til om lag en halv milliard kroner, og oppkjøpet ventes å gi økte verdier for Otovos aksjonærer.

Otovo-sjef Andreas Thorsheim sitter i styret i Dagens Næringsliv (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Anita Hoemsnes: Fire lure måter å spare på
00:57
Publisert: