– Otovo solgte like mange prosjekter i fjerde kvartal 2021 som vi gjorde i hele 2020. Omløpet av salg og installasjoner er henholdsvis 8000 prosjekter og 5000 prosjekter per år, noe som gir større sikkerhet for vår evne til å komme i første posisjon for europeisk innenfor solcelle for boliger og batteri, sier administrerende direktør og gründer Andreas E. Thorsheim i Otovo

Solcelleselskapet Otovo fikk et resultat før skatt på minus 38 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor. Underskuddet har dermed økt fra samme kvartal året før, da det var på 28 millioner kroner.

Driftsunderskudd økte fra 91,4 millioner kroner til 175,3 millioner kroner, hovedsakelig på grunn av ekspansjon i nåværende markeder og inntreden i nye markeder, skriver selskapet.

Selskapet kan imidlertid vise til en kraftig salgsvekst i fjerde kvartal. Salget økte med 223 prosent sammenlignet med samme kvartal året før. Salgene ble drevet av abonnementer, batterier, større systemer og høyere priser, skriver Otovo i kvartalsrapporten.

Omsetningen økte fra 39,9 millioner i fjerde kvartal 2020 til 97,5 millioner kroner i fjorårets siste kvartal.

Administrerende direktør Thorsheim beskriver kvartalet som en «tsunami av prosjekter» i rapporten.

– Energipriskrisen i Europa har drevet opp forbrukernes interesse for alternativer fra tradisjonell nettenergi. Solenergi og batterier tar en hovedrolle i å svare på denne etterspørselen, sier Thorsheim.

Selskapet solgte for 230 millioner kroner i fjerde kvartal, som tilsvarer 2066 prosjekter. Selskapets ordrebok verdsettes til 280 millioner ved utgangen av kvartalet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.