I forrige uke var strømproduksjonen i Sør-Norge den laveste på ti år, viser tall fra Statnett. Så langt i juli er eksporten av strøm reduserte med 75 prosent.

Kraftselskapene har ifølge Statnett holdt igjen på vannkraften, skriver NRK.

– Vi er glad for at det kan se ut til at de har lyttet og holder igjen på det verdifulle vannet i magasinene, sier statssekretær Elisabeth Sæther (Ap) i Olje- og energidepartementet.

Det sendes likevel mye strøm fra Norge til Europa, og sannsynligheten for rasjonering av strømmen liten. Likevel vurderes tiltak.

– Restriksjoner på eksporten av strøm til Europa kan være et av tiltakene det er behov for, sier Sæther.

Foreløpig har regjeringen sagt nei makspris på strøm. Rødt varsler at de vil ta opp spørsmålet på nytt. Sæther sier det er til vurdering, men at det kan få uheldige konsekvenser.

– Varigheten av strømpriskrisen kombinert med andre priser som stiger, tilsier at regjeringen bør ta grep, sier Sofie Marhaug, stortingsrepresentant for Rødt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.