– Vi er kjempefornøyde, vi, sier daglig leder Jarand Rystad i Rystad Energy as, fra sommerferie i alpene, etter å ha lagt frem et årsregnskap med kraftig omsetningsvekst i fjor igjen. Selskapet rådgir oljeselskaper over hele verden fra sin base på Aker Brygge i Oslo, og har vokst med kontorer fra Singapore og Dubai, til New York, Houston, og Rio de Janeiro.

Selskapet, inklusive utevirksomheten, hadde en vekst i fjor på 12 prosent til totalt 163 millioner kroner. Rystad er tilfreds med at selskapet har greid å vokse gjennom usikre tider i oljemarkedet, men medgir at selskapet er påvirket av mindre aktivitet i bransjen.

– Selv om vi jobber med å analysere oljebransjen, er det klart at det påvirker oss når aktørene er forsiktige med å betale for noe som helst, sier Rystad.

Han forklarer veksten i selskapet at det går bedre internasjonalt.

– Veksten skyldes at vi er i ferd med å penetrere en global nisje. Vi vokser veldig mye internasjonalt også, og har kanskje merket den aller sterkeste veksten i USA. Vi har faktisk mer inntekter utenfor enn innenfor Norge nå, sier Rystad, som tror på minst like stor vekst i år. 

Veksten er ikke like stor på bunnlinjen, der flere ansatte og bonusutbetalinger bidrar til en halvering fra 2015 til 2016. 

– I en organisasjon som vår er resultatet avhengig av hvilke bonuser vi tar ut til slutt. Så det er litt sånn at vi kan velge selv hva bunnlinjen blir til slutt ut fra forskjellige hensyn, sier Rystad.

Jarand Rystad tror på videre vekst for selskapet som bærer hans navn, og hvor han eier 38 prosent, selv om oljeprisen skulle holde seg svak et par år til. 

– Vi konkurrerer og tar stadig markedsandeler. Så om selskapene vil investere mer som følge av en prisoppgang, kan det komme en ny boom vi kan tjene godt på, sier Rystad. (Vilkår)

Erna gjennom fire år i bilder
Lørdag starter Erna Solberg på alvor sin valgkamp for fire nye år som statsminister. Her er et tilbakeblikk i bilder på hennes første periode som statsminister.
01:26
Publisert: