– For Otovo var dette en viktig avgjørelse praktisk og prinsipielt, si er administrerende direktør Andreas Thorsheim i Otovo i en epost.

Mens Otovo registrerer en strøm av kunder, har selskapet fått Hafslund Nett på nakken. Kraftselskapet, som også opptrer som det lokale elektrisitetstilsyn i deler av Oslo-regionen, mener Otovo drev ulovlig arbeid ved at selskapet ikke oppfylte kravene til forskrift om elektrofag og kvalifikasjonskrav for arbeid tilknyttet til elektriske anlegg og elektriske utstyr.

Otovo ledelsen tilbakeviste beskyldningene og fremholdt at selskapet selger solceller fra et nettverk av installatører, og sendte en klage til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) på Hafslund Netts vedtak.

DSB gir Otovo full medhold i klagen. Direktoratets avgjørelse er endelig, og kan ikke påklages.

DSB mener selskapet ikke er registreringspliktig som elektrofag.

Kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett opplyser at de fikk tilsendt DSBs avgjørelse for noen dager siden.

– Vi tar til etterretning at Otovo har fått gjennomslag for sitt syn på en del punkter, og vil bruke litt tid på å sette oss grundigere inn i saken, sier Schau.

Otovo-sjefen mener det er bra at man nå får en avklaring.

– Denne saken har ligget i forvaltningen i flere år og det er godt å få den avgjort i vår favør, og i favør av alle de som vil kjøpe solceller på nettet og få en lokal, god montør til å gjøre jobben på huset deres, skriver Thorsheim i eposten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.