I 2015 ble det installert solceller på privatboliger i Norge tilsvarende en produksjonskapasitet på 700.000 kilowattimer. I fjor ble det installert solcellepaneler med samlet produksjonskapasitet på hele 3 millioner kilowattimer, skriver Aftenposten.

– Kostnadene har gått ned, og bevisstheten og kunnskapen om solenergi er på vei oppover i befolkningen generelt. Stort fokus på klimaendringene, som har helt reelle konsekvenser rundt omkring i verden, medvirker nok også til at en del er blitt interessert i solenergi, sier Ragnhild Bjelland-Hanley, leder i Solenergiforeningen i Norge.

- Vil neppe bli stort

Gunnar Eskeland, professor i ressurs- og miljøøkonomi ved Norges Handelshøyskole, tror imidlertid ikke solenergi vil bli lønnsomt for privatpersoner i Norge med det aller første.

– Jeg tror det kommer til å gå i favør av fornybare kilder fremover, men sol vil neppe bli stort her til lands. Jeg tror solenergi har større potensial i andre deler av verden enn Norge hvor solen skinner mer. Vi har dessuten mye vannkraft i Norge, og det kommer ikke til å endre seg, sier Eskeland.

3 millioner kilowattimer tilsvarer årsforbruket til rundt 150 norske husstander.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trang bolig? Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
Med rekordhøye boligpriser må flere klare seg på mindre plass. Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
00:22
Publisert: