Statkraft kjøper 39 vindkraftparker i Tyskland og fire i Frankrike, som til sammen produserer 523 gigawattimer per år. Det er første gang Statkraft blir eier av vindparker i de to landene.

– Statkraft har en ambisjon om å vokse ytterligere innen vann-, vind- og solkraft. Målet er å bli en ledende vind- og solkraftutvikler, med en årlig utviklingstakt på 2,5 til tre gigawatt ny installert effekt fram mot 2025, sier Birgitte Ringstad Vartdal, konserndirektør for vind- og solkraft i Europa, i en pressemelding.

– Dette oppkjøpet styrker vår posisjon som ledende fornybaraktør i Europa ytterligere, og gjør oss i stand til å videreutvikle vår portefølje i Tyskland og Frankrike.

Selgeren av vindkraftparkene er vindkraftoperatøren Breeze Three Energy. De

Selger er vindkraftoperatøren Breeze Three Energy. De to partene er blitt enige om å ikke offentliggjøre transaksjonsverdien.

Kjøpt 203 vindturbiner til sammen

De 39 vindkraftparkene i Tyskland er fordelt på ni tyske delstater og består av til sammen 187 vindturbiner med en gjennomsnittlig produksjon på 463 gigawattimer per år.

Alderen på de tyske vindparkene er mellom 13 og 22 år, og gjenstående periode med subsidierer varierer tilsvarende, heter det i pressemeldingen fra Statkraft.

Den franske porteføljen består av 16 vindturbiner med en gjennomsnittlig produksjon på 60 gigawattimer per år, samt en alder på mellom 13 og 14 år. Den gjenstående perioden med subsidier varierer tilsvarende.

Vindparkene i Frankrike ligger i regionene Normandie, Nouvelle-Aquitaine og Pays de la Loire.

Lang erfaring i Europa

Statkraft har siden 1999 vært til stede i det tyske markedet som en tilbyder av energiløsninger, energihandel og drift av kraftverk.

Selskapet har også tilstedeværelse i Storbritannia, blant annet gjennom fjorårets oppkjøp av Solarcentury, britenes største solenergiselskap.

I Frankrike åpnet Statkraft sitt første kontor i Lyon i 2009. Selskapet tilbyr blant annet vannkraftkompetanse og sol- og vindkraft til det franske markedet.

Tidligere i år annonserte Statkraft utviklingen av Rappenhagen vindpark i Nord-Hessen i Tyskland, som var selskapets første entre inn i det tyske vindkraftutviklingsmarkedet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.