Statkrafts kraftproduksjon nådde i fjor rekordhøye 66 TWh, en økning på over 17 prosent fra 2015. 

  – Det er ny rekord for Statkraft, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen på et pressemøte torsdag morgen. 

Statkraft la torsdag frem årsresultatet for 2016, som endte med et underskudd på 179 millioner kroner etter skatt. 

Driftsresultatet før avskrivninger ble nesten 13,9 milliarder kroner, en økning på om lag 30 prosent fra foregående periode. 

– Nettoresultatet er beskjedent i forhold til driftsresultatet, men det skyldes finansposter som svinger opp og ned. Det er ikke noe som skaper bekymring hos oss, sier Rynning-Tønnesen. 

2016-resultatet tynges av til dels store nedskrivninger på grunn av svakere markedsutsikter. I motsatt retning trekker positive valutaeffekter. 

–Energimarkedet er utfordrende og Statkraft gjennomfører et forbedringsprogram og en revidert strategi. Dette vil gjøre det mulig for Statkraft å bli et av de mest konkurransedyktige selskapene i vår bransje, sier konsernsjefen. 

Som skapt for norske vinterveier
Volvo V90 Cross Country er bilen for deg som vil ha suv egenskaper, uten å måtte ha suv.
01:57
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.