Klimadiskusjonen gjør at fornybar energi er på moten. Nå rapporterer Statkraft om stadig stigende interesse for sitt trainee-program. I fjor søkte 1173 unge på syv stillinger, i år har allerede 1400 søkt på åtte stillinger, og den prosessen er ikke avsluttet ennå.

Det handler ikke bare om miljøengasjement, men også om jobbsikkerhet, ifølge noen av de utvalgte.

– Mange unge er opptatt av miljø, men jeg tror også mange ser at fornybar energi begynner å få et konkurransefortrinn, at det begynner å konkurrere ut olje og gass, sier sivilingeniør Siri Hartvedt Nordén, en av de syv utvalgte i fjorårets runde.

– Stor variasjon i oljeprisen har gått ut over arbeidsmarkedet innen olje og gass. Mitt valg handler for en stor del om å redde verden, men også om jobbsikkerhet, sier sivilingeniør Anna Holm Aftret (29), en annen av de syv, for tiden stasjonert på Smøla.

Tydelig trend

Også tidligere har søkertallene til Statkrafts trainee-stillinger vært høye, men selskapet mener det er vanskelig å sammenligne tallene før og nå, blant annet fordi markedsføringsinnsatsen fra selskapet har vært forskjellig. Selskapet mener uansett at motivasjonen blant søkerne er annerledes nå enn før.

– Vi ser en tydelig trend i at yngre arbeidstagere ønsker å jobbe for arbeidsgivere som bidrar positivt i samfunnet. Temaer som klima og miljø er høyt på deres prioriteringsliste. Gjennom våre intervjuprosesser kommer det frem at yngre jobbsøkere motiveres av å jobbe i Statkraft fordi vi bidrar positivt til det grønne skiftet gjennom vår produksjon av fornybar energi, sier personalsjef Siri Langangen i Statkraft.

Grønt skifte

Økonom og Statkraft-trainee Ole-Martin Røsnæs (25) er ikke like kategorisk avvisende til at han en gang kan komme til å jobbe for et olje- og gasselskap, men det må i så fall være et selskap som drives på en bærekraftig måte. Han nevner at flere olje- og gasselskaper har begynt å snu seg bort fra en rent fossil forretningsmodell. For egen del mener han fornybar energi er mest spennende å jobbe med nå.

– Mitt perspektiv er at vi går til en bransje med sterk vekst og høy etterspørsel. Vi står oppe i et stort skifte i energimarkedet. Jeg vil få en unik arbeidserfaring som er faglig relevant for meg som økonom, sier Ole-Martin Røsnæs.

– Det er også en veldig spennende teknologisk utfordring. Når det kommer mer vind inn i systemet, blir det veldig vanskelig å forutsi kraftproduksjonen, sier Anna Holm Aftret.

Hard utvelgelse

De tre har alle stått hardt på for å komme gjennom nåløyet.

– Jeg var gjennom tre runder for min del, med personlighetstest og ferdighetstest, sier Nordén.

– Jeg var utrolig stolt over å få stillingen etter å ha vært gjennom så mange runder. Dette er drømmejobben min, sier Aftret.

Anna Holm Aftret fikk en av de syv traineestillingene som var lyst ut hos Statkraft.
Anna Holm Aftret fikk en av de syv traineestillingene som var lyst ut hos Statkraft. (Foto: Privat)

Traineeprogrammet varer i ett år. I løpet av den tiden er det meningen at kraftrekruttene skal innom tre forskjellige avdelinger, inkludert en stasjonering utenlands. Aftret skal for eksempel til Brasil, der Statkraft har stor vindkraftaktivitet.

– Traineestillinger er ofte en inngang til en lederkarriere. Sikter dere mot det?

– Vi er litt beskjedne her. Det er klart vi får et unikt innsyn i aktivitetene gjennom rotasjonene, og vi er alle unge og motivert for å jobbe hardt, så jeg vil ikke utelukke det, sier Røsnæs.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.