Statoil får departementets godkjenning til å utføre arbeid om natten på Gina Krog-plattformen og kan dermed spare opp mot 170 millioner kroner.

Ifølge Stavanger Aftenblad klaget oljegiganten på avgjørelsen i Petroleumstilsynet (Ptil), som ikke ga unntak for reglene for nattarbeid. Før helgen ga Arbeids- og sosialdepartementet Statoil medhold.

«Etter en konkret helhetsvurdering på bakgrunn av de momentene beskrevet ovenfor har vi kommet til at det i dette tilfellet kan gis dispensasjon fra reglene om nattarbeid. At dispensasjonen ikke medfører økt bruk av nattarbeid har veid tungt ved denne avgjørelsen», skriver avdelingsdirektør Rune Ytre-Arna i departementet.

Overfor Teknisk Ukeblad har pressetalsmann Morten Eek i Statoil anslått ekstrakostnaden ved å gjøre arbeidet på dagtid til nærmere 170 millioner kroner.

Gina Krog-feltet ligger i Nordsjøen, rundt 250 kilometer vest for Stavanger. Det ble påvist i 1974 og har planlagt produksjonsstart i løpet av 2017.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sony Super Slomo Demo
Sony viser frem sin nye super saktefilm og automatiske bildefunksjon.
01:59
Publisert: