Politiet i den indiske delstaten Rajasthan anholdt før helgen 25 personer og arresterte senere åtte av disse for å ha stjålet over 50 millioner liter råolje, skriver Hindustan Times.

Samtidig er mer enn 75 personer fortsatt etterlyst i den spektakulære saken.

Gjennom et avansert opplegg klarte ligaen «å fly under radaren» i nesten seks år.

Oljen ble stjålet fra oljefeltet Cairn India, som er det største i sitt slag på fastlandet i India. Oljefeltet drives av et datterselskap til det britiske metall- og gruveselskapet Vedanta Resources. Sistnevnte ble for øvrig ekskludert fra oljefondet i 2007 på grunn av medvirkning til alvorlig miljøskade og brudd på menneskerettigheter.

– Selskapet mistenkte at det foregikk noe «muggent» og kontaktet oss. Under etterforskningen avdekket vi at dette var et organisert nettverk, sier den lokale politisjefen Gangandeep Singla til Press tv.

Smuglet ut i vanntankbiler

Ansatte på flere nivåer i en rekke selskaper og underleverandører er så langt mistenkt for å være delaktige i svindelen.

Den stjålne oljen ble fraktet ut fra oljefeltet i vanntankbiler. Vanntankene besto av fem deler, og ifølge det lokale politiet ble to av dem vanligvis fylt med olje, mens de resterende ble fylt med vann.

Sjåførene som arbeidet på oljefeltet hadde tillatelse til å transportere vekk det vannet som blir til overs som et biprodukt under oljeutvinningen. I stedet fylte de altså flere av tankene med råolje. For å unngå å bli sporet slo sjåførene konsekvent av gps-utstyret i bilene.

Oljen som ble stjålet ble solgt til eierne av små fabrikker i nærheten, som lagret den i beholdere nedgravd i bakken inntil oljen ble videresolgt til kunder rundt om i India. Politiet mistenker at oljen har blitt benyttet til både veibygging og dieselproduksjon.

Før politiet slo til forrige uke rakk ligaen å stjele olje for rundt 7,55 millioner dollar (over 60 millioner kroner).(Vilkår)

Har Kim (32) kommet i bedre form av elsykling?
Episode 2: Påmelding. DN følger Kim Finseth (32) gjennom ett år mens han trener seg opp til Birkebeinerrittet 2017 - på elsykkel.
05:13
Publisert:
Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert: