I Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge blir det en snittpris for strøm på 0,35 kroner per kilowattime (kWh) lørdag og en makspris på 1,40 kroner.

Det melder strømbørsen Nord Pool på sine nettsider. Lørdagens snittpris per kWh er 0,11 kroner lavere enn fredag og 0,16 kroner lavere enn samme dag året før.

Torsdag var snittprisen 0,54 kroner per kWh.

I tillegg til spotprisen på strøm kommer forbruksavgift (16,69 øre per kWh), avgift til Enova (1 øre per kWh) og et eventuelt påslag fra strømselskapene. På toppen av det hele legges en merverdiavgift på 25 prosent, og for seg selv kommer nettleien.

Maksprisen lørdag på 1,40 kroner per kWh er den høyeste i landet og inntreffer mellom klokken 21 og 22. Den er 0,27 kroner høyere enn fredag og 0,83 kroner høyere enn samme dag året før.

Minsteprisen blir på 0,007 kroner per kWh mellom klokken 7 og 8 på morgenen og er den laveste i landet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.