Norge hadde en nettoimport av strøm på 1.195 gigawattimer, og en nettoeksport på 1.337. Det betyr at det totalt var et netto eksportoverskudd på 142 gigawattimer i januar.

Norge har utenlandskabler som knytter det norske strømnettet til Sverige, Danmark, Finland, Nederland og Russland. Kablene til Finland og Russland har imidlertid svært lav kapasitet.

Totalt ble det produsert 14.707 gigawattimer i januar. Vannkraften sto for 94,4 prosent mens vindkraften utgjorde 3,8 prosent av norsk strømproduksjon. Det viser de siste tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Strømforbruket i januar endte på 14.565 gigawattimer. Av det gikk 9.685 til den alminnelige strømforsyningen, 3.178 til den kraftkrevende industrien og 738 til utvinning av olje og gass på norsk sokkel.

Husholdninger og andre bygg sto altså for 66,5 prosent av strømforbruket, mens den kraftkrevende industrien brukte 21,8 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Har du en kommentar til politietterforskningen av Tidal, Nicki?
Slik gikk det da DN spurte superstjernen Nicki Minaj om Tidal-avsløringene.
01:04
Publisert: