E24 skriver at de tre strømsalgselskapene ikke vant frem i saken mot staten, og viser til en fersk dom i Oslo tingrett.

Bakgrunnen for saken var at de tre selskapene – Norgesenergi, Fortum Strøm og Fortum Markets – fikk et pålegg fra Reguleringsmyndigheten for Energi (RME) om å avvikle strømavtaler som gikk ut på at kundene betalte samme sum hver måned for strømmen. Hensikten var forutsigbarhet og for å unngå store overraskelser ved betaling av strøm og nettleie, delvis ved at regningen for strømmen ble trukket av en allerede innbetalt kundekonto.

RME, som ligger under NVE, fremholder at slike avtaler bryter med regelverket for fakturering av strøm, der det heter at både måling, avregning og fakturering skal skje på det målte forbruket.

Oslo tingrett har frikjent staten ved Energiklagenemnda. De tre strømsalgselskapene må betale 109.200 kroner i saksomkostninger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.