– Dette er en måte å justere og tilpasse produksjonen til markedet. Slik situasjonen er i dag, er det hensiktsmessig å justere ned produksjonen ved å vente med å sette i drift celler som er ute for vedlikehold, sier informasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro, til Haugesunds Avis.

Han vil ikke tallfeste hvor mange celler det er snakk om, eller hvor mange tonn det utgjør i redusert produksjon på Karmøy og Husnes.

– Eventuell kraft som ikke brukes vil bli solgt i markedet, alternativt vil det redusere behovet for kjøp av spotkraft når vi er i en underskuddssituasjon, slik tilfellet er i dag, sier Molland.

Hydro i Norge bruker rundt 18 TWh strøm i året. Selskapet har sikret seg langsiktige fastprisavtaler for strøm fram til 2030. Det meste av strømmen kommer fra egen produksjon, men i år er egenproduksjonen av strøm lavere enn normalt.

– Den lave vannstanden i magasinene gjør at Hydro må kjøpe inn strøm fra spotmarkedet. Vi kjøper og selger strøm hver dag, sier informasjonsdirektøren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.