Det viser endelige tall fra nettsidene til strømbørsen Nord Pool. I Midt- og Nord-Norge blir prisen 0,71 kroner per kWh på sitt høyeste.

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. Dusjer man i ti minutter, brukes det cirka 6,5 kWh, men det avhenger av hvor mye vann dusjhodet leverer.

Snittprisen i landet vil tirsdag ligge på 2,62 kroner per kWh. Det er 0,51 kroner mer enn mandag og 2,45 kroner mer enn samme dag i fjor. Den høyeste døgnprisen på strøm tirsdag finner vi i Sørøst- og Sørvest-Norge på 3,95 kroner per kWh. Deretter kommer Sørvest-Norge med en døgnpris på 3,95 kroner og Midt- og Nord-Norge med en døgnpris på 0,63 kroner.

I tillegg til spotprisen på strøm kommer nettleie, forbruksavgift (16,69 øre per kWh), avgift til Enova (1 øre per kWh), og et eventuelt påslag fra strømselskapene. På toppen av det hele legges en merverdiavgift på 25 prosent. I Nordland, Troms og Finnmark er det ingen merverdiavgift på strøm, og i Finnmark og Nord-Troms slipper man også å betale forbruksavgiften.

Den laveste kWh-prisen tirsdag blir mellom klokken 6 og 7 på morgenen i Nord- og Midt-Norge, da på 0,56 kroner. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge 2,05 kroner.

Søndag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 4,61 og 0,34 kroner per kWh. Samme dag i fjor var den på 0,23 og 0,10 kroner per kWh.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.