Det melder strømbørsen Nord Pool på sine nettsider. Torsdagens snittpris per kWh er 1,54 kroner høyere enn onsdag og 3,61 kroner høyere enn samme dag året før.

Maksprisen i Sørvest-Norge vil ligge på 4,72 kroner kilowattimen. Dette er også den høyeste strømprisen i landet i morgen, og inntreffer mellom klokken 19 og 20.

Slik blir strømprisene torsdag:

  • Snittprisen i landet vil torsdag ligge på 1,67 kroner per kWh. Det er 0,43 kroner høyere enn på onsdag og 1,15 kroner høyere enn samme dag i fjor.
  • Den høyeste døgnprisen på strøm torsdag finner vi i Sørvest-Norge på 4,22 kroner per kWh. Deretter kommer Sørøst- og Vest-Norge med en døgnpris på 2,048 kroner og Midt- og Nord-Norge med en døgnpris på 0,017 kroner.
  • Den laveste kWh-prisen torsdag blir mellom klokken 0 og 1 på natten i Midt- og Nord-Norge, da på 0,015 kroner.
  • Prisen per kWh blir på sitt laveste 1,88 kroner i Sørøst-Norge og 3,85 kroner i Sørvest-Norge.

I tillegg til spotprisen på strøm kommer forbruksavgift (16,69 øre per kWh), avgift til Enova (1 øre per kWh) og et eventuelt påslag fra strømselskapene. På toppen av det hele legges en merverdiavgift på 25 prosent, og for seg selv kommer nettleien.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.