Undervannsentreprenøren Subsea 7, som er dominert av milliardæren og offshoreveteranen Kristian Siem, har fått en kontrakt av det britiske oljeselskapet BP på Mad Dog 2-prosjektet i den amerikanske delen av Mexicogulfen. Kontraktsverdi er mellom 300 og 500 millioner dollar, som tilsvarer opp mot i overkant av 4,2 milliarder kroner. 

Kontrakten omfatter ingeniørtjenester, anskaffelser, konstruksjon og installasjon (EPCI) av kontrollkabler, stigerør og strømningsrør (SURF) under vann. 

Det melder selskapet tirsdag.

Subsea 7 opplyser også at selskapets partner i undervannsentreprenøralliansen «Subsea Integration Alliance», Onesubsea, har blitt tildelt kontrakten for å levere subsea-produksjonssystemene til prosjektet. Onesubsea er et samarbeid mellom oljeservicegigantene Schlumberger og Cameron for undervannstjenester.

- Sammen er kontraktene er betydelig tilslutning til tilbudet til Subsea Integration Alliance, og en bekreftelse på kundens høye interesse til denne tilnærmingen, skriver Subsea 7.

Flere milliardkontrakter

Subsea 7 måtte si opp 1200 ansatte globalt i fjor sommer, etter å ha vært gjennom en tøff periode i et vanskelig marked for oljeservice i kjølvannet av oljeprisfallet siden 2014. Nedbemanningsprosessen var den gang påbegynt i Norge og Storbritannia, og ventes å være gjennomført innen tidlig 2017, opplyste selskapet den gang.

Selskapet opplyste om flere store kontrakter i løpet av året som gikk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fulgte neon-drømmen i Texas: - Nå har han noen av verdens største stjerner som kunder
Jeg har drømt om å bli kunstner siden jeg var liten gutt, forteller Todd Sanders. Tilfeldigheter brakte ham til Austin, og byens sjel inspirerte han til å følge drømmen.
03:55
Publisert: