Riggen «Songa Enabler» skal bore i Korpfjell, et område som er nærmere Svalbard enn Finnmark, lenger nord enn noen annen boreoperasjon på norsk sokkel. Ifølge NRK , reagerer miljøorganisasjonen Greenpeace kraftig på planene.

– Det er en ekstrembrønn på alle måter. Avstand til land gjør at alt som skjer der ute vil være av ekstremt stor risiko, både for dem som jobber der og for miljøet. Dette fordi det vil ta lang tid å mobilisere de nødvendige ressursene når noe går galt, sier leder Truls Gulowsen i Greenpeace Norge.

Følger nøye med

Korpfjell, som ligger 400 kilometer nord for kysten av Finnmark, ligger i en del av Barentshavet som tidligere har vært stengt for oljeboring. 

Greenpeace har flere ganger tidligere aksjonert mot oljeboring på norsk og russisk sokkel i nord. Gulowsen sier at Greenpeace i en rekke land nå følger nøye med på utviklingen.

– Vi regner med at et av Greenpeace sine internasjonale skip vil komme oppover i løpet av sommeren.

Grenselinjeavtalen med Russland har ført til åpningen av Barentshavet sørøst, som utgjør den første nye norske oljeprovinsen på over 20 år. Statoil er det første selskapet som skal å bore i området, som er på størrelse med Finnmark fylke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.