Sjefstrateg Michael McCarthy i CMC Markets sier til Reuters at råvaremarkedene har et positiv syn på den globale innhentingen tross bekymringer for en covid-19-oppblomstring.

– Det virker som markedet ignorerer tilbud- og etterspørsel-fundamenter og går på sentiment, sier han.

ANZ-analytikere advarer imidlertid om at med nye utbrudd av covid-19 i amerikanske delstater som Texas, Florida og California, er det en trussel for innhentingen i etterspørselen vil avta, skriver Platts.

Det var 39.818 nye smittetilfeller i USA den 25. juni, en ny rekord, viser data fra Reuters.

På tilbudssiden skriver Reuters at mulighetene for økt råoljeproduksjon i USA holder prisene nede. Nyhetsbyrået viser til en Dallas Fed-undersøkelse som viser at mer enn halvparten av toppsjefene i selskaper som har kuttet produksjonen venter å gjenopprette noe produksjon innen utgangen av juli.

Brent august-kontrakten omsettes fredag morgen for 41,63 dollar per fat, opp 0,58 dollar per fat sammenlignet med sluttnoteringen foregående handelsdag. Til sammenligning ble kontrakten handlet til 41,00 dollar per fat da Oslo Børs stengte torsdag.

WTI august-kontrakten, omsettes fredag morgen for 39,23 dollar per fat, opp 0,51 dollar per fat fra sluttnoteringen foregående handelsdag. Til sammenligning ble kontrakten handlet til 38,64 dollar per fat da Oslo Børs stengte torsdag.

Prisdifferansen mellom nordsjøoljen Brent og den amerikanske WTI for august-levering er nå på 2,40 dollar per fat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.