Den internasjonale virksomheten til Equinor har vært preget av enorme nedskrivninger fra investeringer på land i USA. Til sammen er det nedskrivningene i størrelsesorden 60 milliarder kroner. Den økte oljeprisen og lavere skatter gjør imidlertid nå at den internasjonale virksomheten er i ferd med å få sin revansje.

Tallene for tredje kvartal fra Equinor viser at selskapet fikk et resultat etter skatt på 774 millioner dollar fra den internasjonale virksomheten kvartalet. I Norge endte resultatet på 930 millioner dollar. Overskuddet fra den internasjonale virksomheten står i sterk kontrast til underskuddet som måtte bokføres i samme periode i fjor.

Før skatt er imidlertid situasjonen en helt annen. Da endte resultatet i Norge på 3,4 milliarder dollar mot 994 millioner dollar i den internasjonale virksomheten i tredje kvartal.

Produksjonen øker også produksjonen internasjonalt. I tredje kvartal endte produksjonen på 831.000 fat dagen internasjonalt mot 1,235 millioner fat fra den norske virksomheten.

Fremover venter Equinor en stor økning i produksjonen internasjonalt blant annet drevet av store investeringer i Brasil. Økningen i det søramerikanske landet er ventet å bli på mellom 300.000 til 500.000 fat dagen frem mot 2030. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.