Tor Olav Trøim og tidligere John Fredriksen-ansatt Fredrik Halvorsen står bak det nye riggselskapet Borr Drilling, og har fått med seg de tidligere Seadrill-toppene Rune Magnus Lundetræ og Svend Anton Maier. 

Selskapet tas opp til notering på OTC-listen i dag, og ønsker notering på børs så snart som mulig.

Det skriver Finansavisen mandag.

- Vi mener timingen er god og betrakter dette som en opportunistisk investering. I denne omgangen har vi kjøpt to rigger til det vi mener er gode priser. Kan vi gjøre flere slike dealer, er vi åpne for det, sier Tor Olav Trøim, som ikke ser bort fra at flåten kan vokse til mellom åtte og ti enheter.

I løpet av få dager hentet Trøim 155 millioner dollar, tilsvarende 1,34 milliarder kroner, til kjøpet av de to store oppjekkbare boreriggene «Hercules Triumph» og «Hercules Resilience». De ble kjøpt for 130 millioner dollar av boet som administrerer avviklingen av det tidligere amerikanske riggselskapet Hercules Offshore.

Ved emisjonen ble riggene verdsatt til kostpris. Initiativtagerne la ikke inn noe påslag for en antatt høyere markedsverdi.

- Det var stor interesse for plasseringen. Flere deler vår vurdering av at dette var en grei pris å betale for to rigger som bare er tre år gamle og som har kostet det firedobbelte å bygge, sier Trøim.

Blant aksjonærene er tunge investormiljøer som Fidelity Investments, Fortress Investment Group, Cornwell Capital Management og Skagen Fondene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Støre: - Norge har stått for verdier vi ikke har veket på i disse årene
Ap-leder Jonas Gahr Støre anerkjenner regjeringens arbeid med sikte på å gjenopprette fulle, normale forbindelser med Kina. Forholdet mellom Kina og Norge normaliseres etter at utenriksminister Børge Brende har hatt hemmelige møter i Beijing.
01:49
Publisert: