– Vi er fornøyd.

Investoren Tore Gjedebo har grunn til å smile etter at familieselskapet Styrbjørn har lagt frem et resultat før skatter for fjoråret på 165 millioner kroner. Resultatet stammer fra familiens salg av aksjene i oppkjøpsfondet Hitecvision i fjor.

Tore Gjedebo er sønn av den velkjente oljeservicegründeren Jon Gjedebo som på 1990-tallet bygget opp oljeserviceselskapet Hitec. Siden etablerte han oppkjøpsfondet Hitecvision sammen med dagens sjef Ole Ertvaag. Tore Gjedebo er fornøyd med timingen av salget av Hitecvision-aksjene.

– Siden oljeprisen falt slik den gjorde, er vi fornøyd med at vi har solgt aksjene, sier Tore Gjedebo.

I tillegg til en regnskapsmessig gevinst på 225 millioner kroner har Styrbjørn i en årrekke fått solide utbytter.

Salget skjedde etter lengre tids uenighet mellom Hitecvisions toppsjef og storaksjonær Ole Ertvaag og Tore Gjedebo.

211 millioner i utbytte

I kjølvannet av salget har Gjedebo-familien bevilget seg et ekstraordinært utbytte på 211 millioner kroner.

– Gevinsten fra salget av Hitecvision-aksjene ble brukt til nedbetaling av gjeld og utbytte, sier Gjedebo.

Tore Gjedebo eier 62 prosent av aksjene i Styrbjørn, broren Finn 18 prosent og foreldrene de resterende 20 prosentene.

Går videre alene

Etter salget av aksjene, er det bare noen eiendommer igjen i Styrbjørn. Disse vil også bli solgt, og planen er å legge ned Styrbjørn som familieselskap.

– Fremover vil jeg investere gjennom mitt heleide investeringsselskap Investore. Et av kriteriene for investeringene der er at de skal ha et tilsnitt av å være bærekraftige og ansvarlige investeringer, sier Tore Gjedebo.

Tore Gjedebo arbeidet lenge med å etablere et fond som for bærekraftige investeringer, Playbook 17. Disse planene er skrinlagt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.