– Etter mitt syn er energipolitikken et område hvor vi har viktige nasjonale interesser å ivareta, og hvor en energiunion i EU kan passe dårlig for oss. Derfor stemte jeg mot å gå inn i dette, og at vi avventer og ser hvordan energiunionen blir, skriver Giske i en tekstmelding til Trønder-Avisa.

Det var da Arbeiderpartiets stortingsgruppe i skyggen av Listhaugs avgang tirsdag morgen diskuterte Acer-saken på nytt, at Giske tok side med fagbevegelsen, flere fylkeslag og en lang rekke Ap-ordførere.

Overfor Trønder-Avisa uttaler Giske at han er motstander av tilslutning til Acer og den tredje energimarkedspakken. Den tidligere nestlederen og EU-motstanderen er ikke beroliget av forsikringene som har kommet frem.

- Urolig for hvordan dette blir i fremtiden

– Flertallet har stilt mange betingelser, som er viktige og som jeg støtter, men jeg er urolig for hvordan dette blir i fremtiden. Full norsk styring over kraftpolitikken er blant annet svært viktig for en god industripolitikk, fremholder Giske overfor avisen.

Arbeiderpartiets landsstyre sa i forrige uke et betinget ja til norsk tilslutning til EUs tredje energimarkedspakke og energibyrået Acer. Tirsdag ble forsøk på å få utsatt saken avvist av flertallet i stortingsgruppa og alt tyder på at Ap vil stemme med regjeringspartiene og MDG når saken avgjøres i Stortinget torsdag.(Vilkår)

Meretes Utvalgte: Mye chablis for pengene
Strålende vin å nyte til litt skalldyr i solveggen nå tidlig på våren.
00:55
Publisert: