Leder Eskil Sandvik i aksjonsgruppa «Nei til vindkraft på Frøya" er anmeldt for to forhold. Aksjonslederen skal ha gått innenfor sikkerhetssonen mens det pågikk spregningsarbeid i begynnelsen av juli, ifølge avisen.

– Det er direkte farlig å gå inn å stille seg ved en armert sprengladning som skal sprenge fjell. Vi er redde for at folk skal komme til skade, sier konserndirektør Stig Tore Laugen for kommunikasjon og samfunnsansvar i Trønderenergi.

Aksjonslederen for vindkraftmotstanderne på Frøya benekter ikke at han var på anleggsområdet den aktuelle dagen. Sandvik sier han skulle dokumentere det han beskriver som miljøkriminalitet ved anlegget.

Vindkraftaksjonisten deler ikke Trønderenergis oppfatning av at det var en farlig situasjon og håper at politiet henlegger anmeldelsen.

Trønderenergi har anmeldt til sammen seks hendelser ved Frøya vindpark de siste ukene.

Ifølge Laugen dreier to andre hendelser seg om mindre hærverk mot hengelåser ved anleggsområdet. Dette er ikke Sandvik anmeldt for, og Trønderenergi vet ikke hvem som står bak disse to forholdene.(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.