Olje- og energiselskapet Vår Energi fikk et resultat før skatt på 1,1 milliarder dollar i fjerde kvartal i fjor, tilsvarende 9,7 milliarder norske kroner. Det er en helomvending fra samme periode året før da Vår leverte et underskudd på 180 millioner dollar før skatt.

Inntektene endte på 2,27 milliarder dollar, opp fra 799 millioner dollar.

Rører ikke utbyttemål

Ifølge Vår Energi oppnådde man en realisert pris på 103,4 dollar fatet per oljeekvivalent i kvartalet. Oljeprisen holdt seg tidvis over 80 dollar fatet i fjerde kvartal. Fjorårets tre siste måneder var også preget av ekstremt høye gasspriser. De høye olje- og gassprisene har fortsatt inn i 2022.

Selskapet gjør ingen endringer i sin 2022-guiding, der Vår har mål om å betale minst 800 millioner dollar i utbytte, inkludert et ventet utbytte på 225 millioner dollar for første kvartal.

Vår Energi ble notert på Oslo Børs i midten av februar og har en markedsverdi på 76,5 milliarder kroner. Aksjekursen har steget rundt ni prosent siden børsnotering.

Solgte mer gass

Det påpekes at kontantstrømmen var god i fjoråret og at fjerde kvartal ble påvirket av skattebetalinger, samt økt arbeidskapital på grunn av høyere salg av gass.

Selskapet har refinansiert en reservebasert lånefasilitet med et usikret lån på seks milliarder dollar. Gjeldsgraden er redusert til 1,1x ved utgangen av fjoråret fra tidligere 3,2x ved utgangen av 2020, opplyses det. Det skyldes lavere nettogjeld og sterk kontantstrøm, ifølge Vår Energi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.