Prisøkningen er ventet å holde seg på et historisk høyt nivå gjennom 2024, fremgår det i en rapport fra Verdensbanken tirsdag.

Krisen, som er ventet å presse energiprisene ytterligere opp utover året, forverres av handelsrestriksjoner og økte priser på mat, drivstoff og gjødsel, sier president Indermit Gill for rettferdig vekst, finans og institusjoner i Verdensbanken.

– Myndigheter bør benytte enhver anledning til å øke sin interne økonomiske vekst og samtidig unngå handlinger som vil skade den globale økonomien, advarer Gill.

Økningen i energiprisene de siste to årene har vært den største siden oljekrisen i 1973, ifølge rapporten. I 2022 ventes oljeprisen å ligge på et snitt på 100 dollar fatet. Europeisk naturgass ventes å være dobbelt så høyt som i fjor, anslår rapporten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.