– Bakgrunnen for forbudet er at det i lengre tid og ved flere tilfeller har vært ferdsel i og annen aktivitet som har hindret vindkraftutbyggingen. Dette har særskilt vært rettet mot anleggsvirksomheten på fjellplatået, sier politistasjonssjef Oddbjørn Solheim ved Ålesund politistasjon i en pressemelding.

Forbudet vil kun gjelde når det foregår anleggsarbeid opplyser politiet.

– Det betyr at folket på Haramsøya vil kunne bruke rekreasjonsområdene fritt fra tidlig torsdag ettermiddag og helt frem til mandag formiddag. Det samme gjelder om kveldene tidlig i uken, sier politistasjonsjef Oddbjørn Solheim videre.

Bøter på 8000 kroner

Den som ikke etterlever forbudet vil kunne bøtelegges etter politiloven og størrelsen på bøtene vil ligge på rundt 8000 kroner, skriver VG.

Oppholdsforbudet blir innført mandag 24. august og vil gjelde for en måned fremover, skriver Sunnmørsposten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vindmølle i hagen, solceller på taket
Innbyggerne på den tyske øya Pellworm er i ferd med å bli helt uavhengige av eksterne kraftleveranser. De forbereder seg på det grønne skiftet i kraftbransjen.
01:37
Publisert: