En av vinnerne på Oslo Børs fredag var gjødselgiganten Yara International, som endte opp syv prosent.

En som kan glede seg over det, er investor Celina Midelfart. Hun er nemlig en av de største private investorene i selskapet som har slått seg opp på å selge fullgjødsel til bønder over hele verden. Med en eierandel i det store selskapet på 0,27 prosent, hadde hun en gevinst fredag på hele 17 millioner kroner, og den kjente investoren sitter dermed med aksjer i selskapet for 260 millioner kroner.

Midelfart vil ikke kommentere når hun kjøpte seg inn i selskapet.

– Jeg ønsker dessverre ikke å kommentere enkeltinvesteringer, skriver hun i en epost.

Hennes mann, Tor Olav Trøim, satset tungt på Yara i slutten av august i fjor, da han kjøpte aksjer for 900 millioner kroner i selskapet. Det tilsvarer 0,86 prosent av selskapets totale verdi.

Siden Trøim kjøpte seg inn, har aksjen falt med 16 prosent. Aksjekursen nådde toppunktet i oktober og har siden stupt på Oslo Børs. De siste tre månedene er kursen ned 13,9 prosent.

Fallet kom etter et svært skuffende tredje kvartal. På forhånd var det ventet et resultat før skatt på 201 millioner dollar, men med 82 millioner dollar endte resultatet på godt under halvparten av forventningene.

Samtidig varslet konsernsjef Svein Tore Holsether en tøff vinter på grunn av de høye europeiske gassprisene.

Midelfarts investeringsselskap har hatt stor suksess de siste årene. På ti år har hun til sammen tjent 540 millioner kroner, mens hun i 2017 hadde inntekter på 170 millioner kroner. Det var en dobling fra året før.

2018 startet med en gigantisk gevinst da både Trøim og Midelfart solgte seg ut av det norske forsikringsselskapet Storebrand. De kjøpte seg inn tre år tidligere da flere var skeptiske til aksjen. Siden sikret de seg store utbytter og en samlet gevinst på 509 millioner kroner.

Derfor kjøper ikke kinesere Iphone
Apple har tapt mye av markedsverdien sin på børsen i det siste.
01:44 Min
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.