Forbundskansler Angela Merkels parti CDU og de tyske sosialdemokratene SPD, er blitt enige om å forhandle videre. De to partiene skal møtes på nytt torsdag.

Målet med samtalene er å få til en koalisjonsregjering. Merkel var den klare vinneren i det tyske valget tidligere i høst, men fikk ikke stemmer nok til å klare seg uten en regjeringspartner.

I forrige periode hadde Merkels parti støtte fra fridemokratene i FDP, men FDP led et sviende valgnederlag og kom seg ikke over sperregrensen. Dermed er både en allianse med sosialdemokratene i SDP og med De grønne en mulighet for Merkel.

Merkel skal ha møter med De grønne tirsdag, ifølge DPA.

Et av de store stridsspørsmålene i samtalene med sosialdemokratene er deres krav om en nasjonal lovfestet minstelønn. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.