Salget av gull- og sølvmynter har tatt av de siste årene som følge av finanskrisen, ettersom mange privatpersoner ser edle metaller som trygge havner i perioder hvor verdipapirmarkedene er usikre. I 2007 solgte US Mint rundt 410.000 gullmynter. I kriseåret 2009 var salget oppe i 1,8 millioner mynter. For sølvmynter var salget 9,9 millioner mynter i 2007. Ifjor var salget på hele 34,6 millioner gullmynter.

American Eagle-mynter er såkalte "bullion"-mynter i gull, sølv og platinum, som teknisk sett er lovlig betalingsmiddel, men hvor metallverdien langt overstiger pålydende verdi.

For 2010 falt salget av gullmynter, mens interessen for sølvmynter fortsatte å øke. Salget av gullmynter fra United States Mint falt 14 prosent, mens salget av American Eagle sølvmynter steg 20 prosent. Nedgangen i salget av gullmynter er likevel beskjeden i forhold til den ekstremt store interessen for gullmynter og sølvmynter i 2009 da finanskrisen var på sitt verste.

American Eagle-mynter er spesielt rettet mot privatinvestorer som vil investere fysisk i gull, sølv og platinum og ble lansert i 1986. Myntene produseres av det statlige US Mint og vekt og renhet garanteres av amerikanske myndigheter.

Men nå ser den enorme interessen ut til å dabbe noe av. Amerikanske amerikanske gull- og sølvmynter falt markert i desember, viser ferske tall fra US Mint.

Desember-tallene viser at salget av gullmynter av typen American Eagle falt 74 prosent fra 231.500 unser til kun 60.000 unser i desember. Salget av sølvmynter falt 36 prosent i desember i forhold til året før.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.