Det pågår en enorm klappjakt på gjerningsmennene etter at tolv personer, derav to politimenn, er drept i skyting i redaksjonslokalene til det franske satiriske ukebladet Charlie Hebdo. Tallet på de skadde er oppjustert fra 10 til et tyvetalls.

Fire nasjonalt kjente satiretegnere skal være blant de drepte, en av dem redaktør Stéphane Charbonnier.

Flyktet i bil

Det skal ha vært tre maskerte og bevæpnede personer som har tatt seg inn i bygningen, mens en person ventet i en fluktbil. Gjerningsmenne er foreløpig ikke tatt, men den første fluktbilen er funnet forlatt ved Port de Pantin nordøst i Paris, ifølge engelske The Guardian.

Hollande meldte allerede da han ankom åstedet ved halv to-tiden i dag at tiltak var iverksatt for å fange gjerningsmennene.

Over 3000 politimenn skal være satt inn i jakten, ifølge franske medier.

– Angriperne vil bli tatt og straffet, sa Hollande til det fremmøte pressekorpset i Paris.

Settes i sammenheng med islamistisk terror

Ingen har påtatt seg ansvar for angrepet, men Magasinet har flere ganger publisert satiriske Mohammed-karikaturer, og flere medier spekulerer i om det kan være en grunn til angrepet.

Øyenvtiner forteller også til franske Le Parisien at gjerningsmennene hevdet de var fra al Qaida.

&lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="byline"/&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="w8issuepage"/&gt;&lt;field name="crosshead"/&gt;&lt;field name="city"/&gt;&lt;field name="avgpricesuffix"/&gt;&lt;field name="reviewsummary"/&gt;&lt;field name="runninghead"/&gt;&lt;field name="leadprefix"/&gt;&lt;field name="opinioncategory"/&gt;&lt;field name="extlink"/&gt;&lt;field name="articletop"/&gt;&lt;field name="bodytop"/&gt;&lt;field name="bodybottom"/&gt;&lt;field name="playid"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Frankrike" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Terror" relevance="1.0"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.