Oslo Børs faller fredag i likhet med de andre europeiske børsene. Markedene er tynget av oppblussing av konflikten i Korea samt frykt for nye innstrammingstiltak i Kina.

Les også. - Ny artilleriskyting høres i Gulehavet

Gigantkontrakt
Tross en laber børsdag er det et selskap som kan juble. Bergen Group har inngått en offshore modifikasjonskontrakt med Statoil. Kontraktsverdien er 1-1,5 milliard kroner.

Bergen Group hadde en omsetning på 5,1 milliarder kroner i 2009, og en kontrakt på opp mot 1,5 milliarder kroner er derfor av betydelig størrelse for selskapet.

Aksjemarkedet sendte aksjen BERGEN momentant opp 17 prosent, og den ender opp 12,19 prosent.

Les mer: Gigantkontrakt til Bergen Group

Ny Fredriksen-aksje på børs
Fredag er første noteringsdag for John Fredriksens oljeserviceselskap Seawell under tickeren SEAW. Selskapet har sin hovedvirksomhet innen boring fra plattform, engineering, modulære rigger, brønnintervensjon og teknologi samt tilbyr andre relaterte tjenester. Selskapet har 3.200 ansatte i 13 land.

Aksjen har allerede vist seg populær. Selskapet brukte bare noen få timer på å hente inn drøyt 2,6 milliarder kroner i ny egenkapital 16. august.

Aksjen åpnet på 34,40 kroner - etter å ha vært omsatt for rundt 33 kroner på unotertelisten igår. Aksjen ender flat, og den er omsatt for 104 millioner kroner.

Les mer: Fredriksen på børs igjen

Litt spenning tross halvstengt USA-børs
- USA har halv dag i dag, så volumene blir nok lave også her i Oslo, sier aksjestrateg Jørn Lyshoel i Nordea Markets til TDN Finans.

Han legger til det er knyttet spenning til detaljomsetning i USA i dag, hvor det er såkalt "Black Friday" med massive tilbudskampanjer og mange nattåpne butikker.

- Det kommer nok en del meldinger om utviklingen i Black Friday-salget gjennom dagen, sier Lyshoel.

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,61 prosent til 402,35 poeng. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,9 milliarder kroner.

Les også: Foreslår fem aksjetriks

Foreslår fem aksjetriks (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.