Bare Island somler mer enn Norge med å innføre nye EU-direktiver. Nå lover regjeringen skjerpings.

– Vi har tatt grep for å effektivisere og innføre EØS-regelverk raskere, men vi har ikke kommet langt nok. Vi innfører nye prosedyrer og rutiner for å sørge for raskere implementering av EØS-regler, sier statssekretær Ingvild Næss Stub (H) til Klassekampen.

Stub er statssekretær for EØS-saker og forholdet til EU under statsråd Vidar Helgesen ved Statsministerens kontor.

- Ikke godt nok

I en fersk rapport fra EUs overvåkingsorgan ESA kommer det fram at Norge er blant de aller tregeste i Europa til å implementere nye EU-direktiver, og «gjennomføringsunderskuddet» har fortsatt å øke i år, skriver avisen.

– Dette er ikke godt nok. Norsk næringsliv trenger like vilkår som sine konkurrenter i andre europeiske land, fastslår statssekretæren.

Hun mener den forrige regjeringen må bære mye av ansvaret for Norges treghet.

Fredrik Sejersted som er professor i Europarett ved Universitetet i Oslo, peker på at tidligere regjeringer har oppfattet effektiv implementering av EØS-regelverk som viktig for Norges forhold til EU. Han mener samtidig at man ikke må legge overdreven vekt på ESAs tall, og peker på at det kan være metodisk vanskelig å sammenligne EU- og EØS-land.

 

Les også: - Vil få store konsekvenser for norsk økonomi


– EØS kan koste oss våre velferdsordninger  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.