Det amerikanske aksjemarkedet plukket opp vind utpå dagen etter at blanded detaljhandelstall sørget for en flat åpning tirsdag.

Icahn sender Apple i taket
Apple føk til værs på Nasdaq etter at Carl Icahn, en av verdens mest legendariske aktive investorer, meldte at han har kjøpt seg opp i iphone-produsenten og allerede rukket å snakket med toppsjefen.

Nyheten nådde markedet via investoren twitter-konto;

«Vi har nå en stor eierandel i Apple. Vi mener selskapet er ekstremt underpriset. Snakket med Tim Cook (Apple-sjefen, journ.anm) idag. Mer kommer», skriver Icahn.

Apple aksjen steg 4,75 prosent til 489,6 dollar, det verdsetter selskapet til 444,5 milliarder dollar, eller rundt 120 milliarder kroner mer enn selskapet var verd ved børsslutt i går.

Vil hindre flyfusjon
Morselskapet til American Airlines halverte seg etter at det ble kjent at amerikanske myndigheter vil blokkere en fusjon med US Airways.

- Justisdepartementet har reist saken for å forhindre en fusjon, fordi denne vil føre til slutt i konkurransen mellom US Airways og American Airlines. Det vil kunne gi dyrere billetter og dårligere service, sa Bill Baer som leder departementets avdeling for kamp mot monopoler tirsdag.

US Airways-aksjen var på sin side ned 13,07 prosent til 16,36 dollar. AMR Corp., morselskapet til American Airlines var ned 45,6 prosent til 2,66 dollar.

Blandede detaljhandelstall
Detaljhandelen i USA var opp 0,2 prosent på månedsbasis i juli. Uten bilsalget var detaljhandelen opp 0,5 prosent.

På forhånd var det ventet at detaljhandelen eksklusive bilsalg ville være opp 0,4 prosent på månedsbasis, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.

Medregnet biler var den ventet å stige 0,3 prosent.

Turbulens i JC Penney
Investor Bill Ackman har forlatt styret i JC Penney etter flere dager med usikkerhet og konflikt, og han sier til CNBC at hans avskjed fra styret «er den mest konstruktive veien fremover for selskapet».

Han gjentok overfor CNBC at han ikke vil selge noen av sine aksjer i selskapet.

JC Penney var ned 3,7 prosent til 12,7 dollar per aksje.

Av store selskaper som rapporterer tall etter børsslutt i USA er det Cree, Brocade og Seaworld Entertainment som er de største.

De amerikanske nøkkelindeksene ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

Les også:
Norske Idex én av fire levereandører i verden
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.