Ericsson-sjef Hans Vestberg går på dagen, melder Bloomberg News. Det er styret i telekom-selskapet som har bestemt at tiden er moden for en ny leder for selskapet, fremkommer det av en pressemelding.

Finansdirektør Jan Frykhammar overtar stillingen som administrerende direktør innen en erstatter er funnet, heter det i pressemeldingen selskapet har sendt ut mandag morgen.

Ericsson-aksjen stiger mer enn fem prosent mandag morgen på Stockholm-børsen.

Selskapet har den siste tiden slitt med svakere omsetning og overskudd. I forrige uke kunne Ericsson melde om en nedgang på 11 prosent i salget, og at nettoinntekter har falt 26 prosent.

Ledet selskapet i syv år

Vestberg har ledet telekom-selskapet Ericsson i syv år.

- Jeg har hatt 28 fantastiske år i Ericsson, de syste syv som administrerende direktør. Nå som bransjen går inn i en ny fase, er det tid for at en ny leder tar over selskapet, sier Vestberg selv i meldingen.

Svenska Dagbladet spekulerte allerede i april om Vestberg måtte gå fra selskapet.

Den samme avisen skriver mandag at Vestberg får etterlønn på 21 millioner svenske kroner, i tillegg til lønn i oppsigelsestiden som utgjør syv millioner svenske kroner.

Vestberg er tidligere blitt kritisert for å blåse opp sin egen lønn. SvD skriver at Vestberg har kostet Ericsson 265 millioner svenske kroner siden 2010.

Avisen skrev i slutten av juni at Ericsson granskes for mistanker om korrupsjon av amerikanske myndigheter.

Kostnadsprogram

DN skrev i juni at konsernledelsen i Ericsson forbereder et omfattende program for å kutte kostnader.

Ifølge Svenska Dagbladet planlegger selskapet å kvitte seg med 25.000 ansatte, og det kan bli snakk om å både legge ned og å selge deler av virksomheten.

Ved årsskiftet var det 116.300 ansatte i den svenske telekomgiganten.

Vestberg skal tidligere ha vært skeptisk til store kostnadsprogram som rammer ansatte. I stedet har han og ledelsen i selskapet påpekt viktigheten av at selskapet må både satse og vokse.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Oljeprisen tynges av tre faktorer

Parti-topp går før Clinton-møte

Eksperter mener Kjell Inge Røkke og Akers maktbruk snur opp ned på en kriserammet rederibransje (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

De beste taxfree-vinene
Her er de beste kjøpene fra vinhyllene i taxfree-butikken på Gardermoen.
02:33
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.