- Jeg føler ikke at livet i Høyre er over, sier Rolf Erik Tveten til DN.

Den nå 27 år gamle sivilingeniøren fra Ålesund gjorde kometkarriere i partiet da Høyre-leder Erna Solberg hentet ham til rådgiverjobb i stortingsgruppen.

Da hun ble statsminister etter 2013-valget, fulgte han med som taleskriver.

- Jeg har hatt en fantastisk tid hos Erna, og har lært mye. Men jeg har også opplevd at man ikke trenger å være politiker hele livet, eller drive med politikk på heltid. På generelt grunnlag mener jeg at norske politikere bør gjøre flere ting enn bare å drive med politikk. Jeg tror man blir en bedre politiker av det.

- Timeglasset renner ut

Da DN intervjuet ham i januar i fjor, sa Tveten at ville jobbe for Solberg så lenge hun var statsminister. Han var heller ikke fremmed for å bli stortingsrepresentant en gang i fremtiden. Samtidig la han ikke skjul på ambisjonen om en karriere utenfor politikken.

- Rolf Erik er et av de store talentene. Han har en god utdannelse kombinert med bred politisk kunnskap, sa Solberg da om hvorfor hun hadde hentet inn en nyutdannet sivilingeniør blant sine nærmeste medarbeidere.

Nå sier Tveten, som har en mastergrad i industriell økonomi og teknologiledelse, at timeglasset var i ferd med å renne ut.

- Det er tre år siden jeg gikk ut fra NTNU, og det begynner å nærme seg en grense for hvor lenge jeg kan gå uten å bruke utdannelse min.

Og statsministeren hadde forståelse for nettopp det argumentet da Tveten informerte henne om sin beslutning om å slutte.

- Hun sa det var leit, men at hun hadde forståelse for at jeg ville bruke utdannelsen min, sier han.

Solberg er på ferie, og ikke tilgjengelig for kommentar. Statssekretær ved Statsministerens kontor, Sigbjørn Aanes (H), er sikker på å se mer av Tveten.

- Rolf Erik har gjort en viktig jobb for partiet og for Erna. Jeg har selv satt utrolig pris på å jobbe tett med Rolf Erik. Han er fremdeles ung, men har fått med seg viktig erfaring og vil gjøre det bra uansett hvor han er. Jeg er sikker på at vi vil se mer av Rolf Erik i fremtiden, sier han til DN.

Husfar på heltid

Tveten har vært Unge Høyre-leder i både Ålesund og Trondheim, og satt i ungdomspartiets sentralstyre mellom 2008 og 2012. Nå har han ingen konkrete planer om et comeback i politikken, men avskriver ingenting for «man vet aldri helt hva som kommer», som han sier.

- I morgen skal jeg holde et foredrag for Ålesund Høyre, og jeg er fortsatt medlem. Men nå er planen å gjøre en god jobb for Boston Consulting Group og kundene der.

Først venter fire måneder i karantene før han kan ta fatt hos sin nye arbeidsgiver.

- Den tiden skal jeg bruke til å være husfar på heltid, sier Tveten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Effektiv trening for hele kroppen

Kristian Kjelling demonstrerer effektiv trening for hele kroppen
Bygg styrke, koordinasjon, balanse og stabilitet med slyngetrening.
05:16
Publisert: