De omstridte bonusene til lederne i DNB er i tråd med regelverket som den rødgrønne regjeringen fastsatte, sier statsminister Erna Solberg (H).

– Det er vanskelig for meg å stå her med en moralsk pekefinger når bonusordningene er innenfor reglene, sier hun.

 

Statsministeren hadde imidlertid flere innvendinger mot bruken av bonuser generelt, da hun ble utfordret om dette av SV i Stortingets spørretime onsdag.

– Det er en god konservativ dyd å være imot grådighet. Jeg er enig i at bonussystemer er vanskelige å få til å fungere riktig. Ofte honoreres man for forhold ledelsen ikke har kontroll over, for eksempel et noe høyere rentenivå, sa hun.

SVs forslag om en finansskatt avviste hun kontant, med mindre det kommer nye internasjonale skatteregler.

– Jeg tror ikke en finansskatt vil skape mer måtehold og mindre grådighet. I stedet vil det gi høyere rente for unge som vil ha boliglån, sa hun. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.