Norges største meglerhus, DNB Markets, greide akkurat å lande en milliard på bunnlinjen i første kvartal.

Dermed kan DNB Markets-sjef Ottar Ertzeid, nok en gang glede sin sjef Rune Bjerke. Toppsjef Rune Bjerke har nemlig for lenge siden etablert at han ikke er fornøyd dersom Markets ikke leverer minst én milliard på bunnlinjen i kvartalet.














Likevel er resultatet kraftig ned fra tilsvarende kvartal ifjor. Resultatet er 878 millioner kroner svakere enn første kvartal 2012, som var meglerhusets beste noensinne.

Moderat aktivitet
Som resten av de norske melgerhusene merker DNB godt den labre aktiviteten i markedene:

«Begynnelsen av 2013 var preget av reduserte risikopremier og stigende aksjekurser, men aktiviteten i markedene var likevel moderat», skriver DNB .

Samlede kundeinntekter utgjorde 719 millioner kroner, en reduksjon på 64 millioner sammenlignet med tilsvarende periode i 2012, opplyser DNB i kvartalsrapporten.

Ertzeid lever i en hverdag der det å snu seg raskt rundt er suksessformelen. Når det nå har gått tregt i aksjemarkedet en stund har DNB giret opp satsningen på obligasjonslån. Også i markedet for høyrenteobligasjoner, også kalt high-yield, har DNB vokst seg store.

Må se mulighetene
DNB er nå størst i antall transaksjoner i markedet for høyrenteobligasjoner, i volum er Pareto Securities litt større.

- Det går ganske traurig i aksjer, så da er det naturlig å vri ressursbruken over der det er muligheter. I øyeblikket er det større muligheter og større behov i obligasjonsmarkedet, sa Ertzeid i et intervju med DN.no ifjor.

- Andre ganger kan det være volatilt i valutamarkedet, og da må vi hjelpe kundene med sikring. Eller kanskje skjer det mye med lange renter, og bedriftene vil sikre seg der.

- Så det er markedet som bestemmer, ikke du?

- Jo. Det gjelder jo å prøve å se hvor mulighetene er, og hvordan kan de ivaretas best mulig i en steinhard konkurranse, sier han.

Les også: Skuffet inn 19 milliarder på fire år (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.