Den europeiske sentralbanksjefen Mario Draghi tilbakeviser tysk kritikk av hans planer for å håndtere gjeldskrisen i eurosonen, idet ESB planlegger intervensjoner i statsobligasjonsmarkedene.

Det skriver Financial Times torsdag, med bakgrunn i en debattartikkel Draghi skrev i den tyske avisen Die Zeit dagen før.

ESB-sjefen sier i artikkelen at sentralbanken er i sin fulle rett til å benytte «eksepsjonelle virkemidler» som ledd i sitt mandat om å holde prisene stabile i eurosonen.

«Å utføre vårt mandat vil noen ganger kreve at vi går utover standard pengepolitiske virkemidler», skriver Mario Draghi, som ventes å presentere ESBs intervensjonsstrategi 6. september.

Tar for seg splitelsen mellom ESB og Bundesbank
FT fremholder at debattinnlegget synes å ta for seg splittelsen mellom ESB-ledelsen og den tyske sentralbanken Bundesbank, som er den mest innflytelsesrike sentralbanken i eurosonen.

Bundesbank går imot obligasjonskjøp fra ESBs side, som har som siktemål å holde nede lånekostnadene for eurosonemedlemmer som Spania og Italia.

Les om den tyske kritikken: Tyskland kritiserer nytt forslag til euro-redning (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.