Det kan vise seg å være årets største funn på norsk sokkel.

I sitt første prosjekt i Norge, Grosbeak, bekreftet selskapet tidligere i år oljefunn. Torsdag meldte Oljedirektoratet at Wintershall Norge ASA også har funnet olje og gass i letebrønnen på Maria-prospektet ved Haltenbanken i Norskehavet.

Foreløpig er størrelsen på funnet beregnet til 10-20 millioner standard kubikkmeter utvinnbar olje og 2-5 milliarder standard kubikkmeter utvinnbar gass. Det kan vise seg å være årets største funn på norsk sokkel.

– Vi har altså gjort to betydelige funn på våre to første egenopererte brønner på norsk sokkel. Det er det grunn til å være fornøyd med, sier Harald Vabø, administrerende direktør i Wintershall Norge, til Aftenbladet.no.

Undersøkelsesbrønnen 6406/3-8, kalt Maria-prospektet, ligger 20 kilometer sørøst for Åsgårdfeltet i Norskehavet. Med en oljepris på 75 dollar fatet kan Maria inneholde olje for opptil 56 milliarder kroner, ifølge Offshore.no .

– Alt ligger til rette for utbygging; Maria ligger nær eksisterende infrastruktur, og det bør være mulig med en samordning med Trestakk-funnet like ved. Samtidig er volumene såpass at dette bør vært kommersielt, sier Vabø til Aftenbladet.no.

Les mer om Catcher-funnet på britisk side Av Nordsjøen , der Wintershall har en andel på 20 prosent: Stort oljefunn i Nordsjøen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.