Flyselskapet Etihad Airways er nær en avgjørelse om å ta en eierandel i det italienske flyselskapet Alitalia, etter at en delegasjon ledet av Italias statsminister Enricco Letta har vært i de Forente arabiske emirater (UAE).

Det melder Associated Press (AP) mandag.

Ifølge AP var Letta og hans delegasjon i UAE for å diskutere den politiske situasjonen i Midtøsten og muligheten for å styrke det økonomiske samarbeidet mellom landene.

- Den økonomiske delen av dette besøket var en av de viktigste delene, sa Letta til AP.

Konsernsjef Gabriele Del Torchio i Alitalia sa mandag at det «er sterk interesse fra begge parter» for å få i stand en avtale mellom selskapet og Etihad Airways.

- Det som har skjedd i dag er nok et viktig steg mot å bygge et solid og konkurransedyktig Alitalia, sa Del Torchio.

Ifølge ham er en solid og komplementær internasjonal partner ansett for å være uunnværlig hvis Alitalia skal bli konkurransedyktig.

Flyselskapene har nå startet på den endelige «due diligence»-fasen før en mulig investering, ifølge AP.

Nyhetsbyrået opplyser at selskapene vil bruke de neste 30 dagene for å utvikle en felles strategi, som oppfyller kravene og målene til begge parter.

- Alle problemer som kan forhindre en passende forretningsplan må bli løst slik at Alitalia igjen kan bli lønnsomt, sa Del Torchio.

Alitalia-sjefen ville ikke opplyse hvor stor eierandel som vurderes eller hvor mye Etihad Airways må betale for denne.

Les også:
Kraftig underskudd for Ryanair

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.