Tv-kjendis Hallvard Flatland (55) var en av elleve kjendiser som deltok på det populære TV-programmet «Skal vi danse» høsten 2009.

I løpet av konkurransen fikk han hele 34.356 stemmer fra ett og samme telefonnummer

Stemmene ble sendt gjennom teleoperatøren Teletopia og fordelte seg over fire lørdager. Aller flest stemmer fikk Flatland 7. november, da samme nummer stemte for 66.015 kroner.

Da Flatlands fan ikke stemte, røk han ut av konkurransen.

Hver stemme koster fem kroner, som betyr at den ivrige Flatland-tilhengeren har brukt rundt 170.000 kroner. Det er det samme beløpet Flatland har betalt selskapet Medium Forlag, et søsterselskap til teleoperatøren Teletopia.

- Ingen kommentar
–- Vi hverken kan eller vil bekrefte om vi har levert teletjeneste til navngitte personer eller selskap. Taushetsbestemmelsene i ekomreguleringen er omfattende, sier Teletopia-eier Robert Hercz.

Flatland bekrefter at han har betalt fakturaen på nesten 170.000 kroner til Hercz’ selskap, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

– Ingen kommentar, sier Flatland.

TV 2 undersøkte
Arrangøren av «Skal vi danse», TV 2, bekrefter at den reagerte på alle stemmene som kom til én deltager fra én kilde.

– Vi følger med på hvordan stemmene kommer. Vi merket det umiddelbart og melde ifra at dette ikke var i tråd mot de grunnleggende prinsipper for programmet, sier kanaldirektør Nils Ketil Andresen i TV 2.

Når DN påpeker at den uregelmessige stemmegivningen til Flatland fortsatte fire lørdager på rad, sier Andresen følgende:

– Vi merket det først den siste av disse fire lørdagene. Da vi merket det sjekket vi også om det hadde påvirket de foregående lørdagene og det hadde det ikke.

– Hvordan vet du at det ikke påvirket utfallet av konkurransen?

– Det er jo ganske enkel matematikk. Vi har stemmer per telefonnummer, sier Andresen.

– Hvor mange stemmer fikk Flatland totalt?

– Vi gir ikke ut stemmetall. Det er en del av hele konseptet at vi ikke ønsker å avsløre antall stemmer hver deltager får, sier Andresen.

«Ønsker ikke kjøpte stemmer»
TV 2 legger likevel ikke skjul på at de er svært skuffet over hendelsen.

– Vi oppfordrer de ulike deltagerne til å sanke stemmer. Det er det norske folk vi ønsker skal stemme, ikke at man kjøper tjenester som stemmer, sier Andresen.

– Det er i utgangspunktet ikke ulovlig, men det er ikke i tråd med tanken bak stemmegivningen i programmet, legger han til.

Han forteller at det kommer inn mellom 50.000 og 300.000 stemmer i «Skal vi danse» til hvert program. Stemmene fordeles mellom de gjenværende deltagerne, og Teletopias stemmer til Flatland kan derfor potensielt avgjøre om han gikk videre til neste runde.

– Ble deltageren fratatt stemmene?

– Nei, sier Andresen.

Flatland endte til slutt på en tredjeplass i dansekonkurransen.

Les mer på DN.no idag: Verdens mest eksklusive høyttaler lages på Hønefoss (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.