DNtv: Se video fra pressekonferansen om din nye tv-hverdag

Det blir en norsk digital-tv-revolusjon når det digitale bakkenettet åpnes i høst, og i dag presenterte RiksTV hvilke tv-kanaler du nå får tilgang til, og hva det vil koste.

Les også: Mulig å jukse seg til kjemperabatt

Hva synes du om tilbudet? Diskutér saken nederst i artikkelen.

Dette blir gratis
Det digitale bakkenettet, som dekker minimum 95 prosent av landets husstander, gjør at de som i dag kun har en vanlig tv-antenne, ikke parabol eller kabel, vil få tilgang til langt flere kanaler.

NRKs fire kanaler og 13 radiokanaler blir fritt tilgjengelig i nettet. Frem til i alle fall 2010 er du også sikret TV2 uten å betale ekstra. Dessuten vil lokaltv og en kanal for veldedige organisasjoner bli fritt tilgjengelige.

Betal-tv
RiksTV tilbyr i tillegg en grunnpakke - Rikspakken - med alle de andre viktige norske kanalene og noen av de mest populære utenlandske:

  • TV 2
  • TVNorge
  • TV3
  • TV 2 Zebra
  • Discovery Channel
  • Disney Channel
  • The Voice TV
  • SportN
  • TV 2 Filmkanalen
  • TV 2 Nyhetskanalen
  • Viasat4
  • TVNorge 2

Kanalene National Geographic Channel, Animal Planet, Lokal-TV og Åpen Kanal er også med i pakken, men blir tilgjengelig senere.

- Målt etter nordmenns seervaner ifjor, dekker Rikspakken og NRK-tilbudet 94,3 prosent av hva folk ser på, sier administrerende direktør Espen Thorsby i RiksTV.

Boks: 400-1500 kroner
Men aller først må du skaffe deg en digital dekoderboks. Alle som i dag får tv-signaler gjennom vanlig antenne vil få svarte skjermer om de ikke kjøper boks, eventuelt går over til satelitt eller kabeltv.

- Vi garanterer at prisene på dekoderne fra oss vil ligge under 1500 kroner for de som kun velger gratiskanalene, sa administerende direktør i RiksTV, Espen Thorsby på dagens pressekonferanse.

Men det vil bli mulig å få boksen langt billigere. De som tegner abonnement med ett års bindingstid på minst en av de to betalingspakkene vil få sterkt subsidierte bokser.

- Vi håper da å kunne tilby bokser i markedet til rundt 400 kroner, sier Thorsby.

I mange norske hjem er det flere fjernsynsapparater, og hver tv må ha sin egen boks og sitt eget abonnement. Riks-TV gir imidlertid 70 prosent rabatt på abonnement nummer to eller mer.

Grunnpakke: 3000 kroner
Har du først en boks, kan du, uten andre utgifter enn fjernsynslisensen, nyte godt av alle NRKs fjersyns- og radiokanaler. Frem til 2010 vil du også kunne se gratis på TV2, lokaltv og en såkalt åpen kanal, som vil bli disponert av veldedige organisasjoner.

For å få tilgang til RiksTVs grunnpakke må man ut med 189 kroner i måneden pluss etableringsgebyr og en kortavgift. Første året vil det koste 3188 kroner, og deretter 2988 kroner året.

Pluss 2040 kroner Ekstra...
For 170 kroner måneden ekstra, 2040 kroner i året, får du også tilgang på RiksEkstra, der man i første omgang finner Canal+ Sport 1 og Canal+ Film 1 og 2.

- Men vi håper å også kunne tilby TV2 Sport med all norsk tippeligafotball innen seriestart 2008, sier Thorsby.

Da vil også prisen øke til 200 kroner måneden, 2400 kroner året.

De fotballinteresserte er altså etter hvert sikret alle de tre viktigste ligaene - Tippeligaen, Premier League og Champions League fra RiksTV.

Opptil 7500 kroner året
Summa sumarum vil det si at du kan få tilgang til hele kanal-utvalget hos Riks-TV hvis du er villig til å ta på deg en utgift på tilsammen om lag 5700 kroner første året (inkludert boks), og deretter 5388 kroner året.

Inkluderer man tv-lisensen på 2104 kroner for 2007, vil det koste de ivrigste tv-titterne nesten 7500 kroner i året å ha tilgang til alt fra Riks-TV.

Hva synes du om tilbudet? Diskutér saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.