På kort tid har Statens pensjonsfond - Utland seilet opp som en av de største eierne i det svenske spillselskapet Betsson.

Det svenske avisen Affärsvärlden skriver at det norske pensjonsfondet nå er syvende største aksjonær i spillselskapet som blant annet tilbyr pokerspill på nett.

Vil stoppe pengestrømmen
Den norske dobbeltmoralen vekker oppsikt i Sverige. Affärsvärlden peker på at Stortinget har vedtatt å stoppe bankoverføringene til utenlandske spillselskaper.

Loven som trådte i kraft ved årsskitet, har ennå blitt satt ut i livet. Men når den eventuelt begynner å virke vil pengestrømmen fra Norge begynne å tynnes ut.

Norske kunder antas å være Betssons tredje største marked.

Verdt 130 millioner
Den norske staten har gjennom Oljefondet investert i rundt 80 svenske børsnoterte selskaper. Totalt har fondet aksjer i Sverige for rundt 13 milliarder svenske kroner.

Den norske posten i Betsson er på 1,3 millioner aksjer og er verdt omtrent 130 millioner svenske kroner.

Det betyr at den er blant de 20 største inivesteringen Statens Pensjonsfond Utland har i Sverige. Det betyr også at den er større en fondets investeringer i selskaper som Skanska, NCC, Peab, Lundbergs, SSAB, Alfa Laval och Clas Ohlson, påpeker den svenske avisen.

Taus Giske
I mars ble det kjent at Oljefondet totalt hadde investert rundt 440 millioner kroner i en rekke utenlandske spillselskap. Kulturminister Trond Gisek ønsket på det tidspunktet ikke å kommentere investeringene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.