1. januar 2008 overtok daværende styreleder i NRK, Hallvard Bakke, og TV 2-sjef Alf Hildrum sin nyinnkjøpte leilighet i Motzstrasse i Berlin-bydelen Wilmersdorf, skriver Dagens Næringsliv.

Leiligheten har de gamle politiske kampfellene kjøpt sammen med to andre kamerater.

Telenor eier 48,2 prosent av A-pressen, som igjen eier halvparten av TV 2. Men Bakke og Hildrum har mer enn det til felles. Begge har vært aktive i arbeiderbevegelsen. Bakke i flere ministerposisjoner, Hildrum blant annet som redaktør i Bergens Arbeiderblad og konsernsjef i A-pressen. De to kjenner hverandre helt fra studiedagene i Bergen.

- Ikke klar over det
Lederen av Telenors nominasjonskomité, Jan Erik Korssjøen, kjente ikke til at Hallvard Bakke og Alf Hildrum eier en leilighet sammen i Berlin.

- Det var vi ikke klar over. Vi intervjuer alle kandidatene. Et av spørsmålene vi stiller er om de har noen interessekonflikter de mener det er verdt å nevne, sier Korssjøen til DN.

DN har tidligere omtalt hvordan Telenors ambisjon er å rive TV 2 løs fra sin nåværende eier A-pressen. Under Alf Hildrums ledelse har TV 2 kjørt en selvstendighetslinje overfor Telenor. Han ydmyket Telenor og Telenors partner TV4/Canal Plus ved å kuppe tv-rettighetene til engelsk Premier League-fotball for en halv milliard kroner ifjor vinter.

På spørsmål om leiligheten kan bli problematisk, gitt eierskapet mellom Telenor, A-pressen og TV 2, svarer Korssjøen dette:

- Dersom det kan reises mistanke om habiliteten, passer man på at vedkommende ikke er med på behandlingen av saken. Det vil i dette tilfellet eventuelt være dersom Telenor skal ta beslutninger inn mot TV 2 og andre brukere av Telenors infrastruktur. Jeg kjenner ikke nok til Bakkes situasjon til å si om han vil kunne være inhabil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.