Odd Nerdrum har ikke snakket med pressen på en årrekke. Men etter at han ble dømt til to års fengsel tidligere denne uken, har han sendt et innlegg til Dagens Næringsliv der han sammenligner sin virksomhet med det å bygge båter. I det samme innlegget kommer det frem dårlig skjulte anklager mot hans eks-kone om at hun skal ha tipset ligningsmyndighetene.

Cecilie Broch Knudsen, som var levde med Nerdrum i 17 år, tilbakeviser påstandene.

- Dette har ingen rot i virkeligheten. Det samme gjelder påstanden om at jeg fratok ham alle eiendeler da vi gikk fra hverandre, skriver Knudsen, som har tre døtre med maleren.

I dommen mot Nerdrum kommer det eksplisitt frem at det var en artikkel i Dagens Næringsliv i 2002 om Nerdrums kunstsalg i USA som førte til at ligningsmyndighetene så ham nærmere i kortene.

Støtter eksmannens forkl#229
Til tross for Nerdrums krasse utfall mot henne, støtter hun hans forkl#229 på hvorfor han hadde millioner i en bankboks. HUn beskriver en reise til en amerikansk kunstsamler i 1986 da Nerdrum oppdaget at malingen hadde begynt å sige på den ene siden av ansiktet i selvportrettet.

- Han hadde mareritt om natten, og var redd for at alle de andre bildene som var malt samme periode kanskje ville lide samme skjebne, skriver eks-konen i et innlegg i Dagens Næringsliv lørdag.

Hun beskriver en fortvilet maler som ville kjøpe bildene tilbake eller reparere dem - helst uten at kjøpernbe skulle få vite om det.

- Hva som helst - bare ikke inndømme at han hadde gjort en feil.

Knudsen skriver at hun derfor fester stor lit til hans forkl#229 om midlene som ble satt til side i denne sammenhengen.

I Nerdrums innlegg skriver han om seg selv so en båtbygger som oppdager plastskrogene på båtene han har bygget sprekker opp. Han skriver også at det var hans nye "forhandler" som krevde et depositum, om det skulle komme reklamasjoner.

- Etter fem år skulle pengene tilbakebetales, skriver Nerdrum, og legger til at det etter fem år ikke var noen som hadde forlangt tilbake penger.

Slutter godt
Nerdrum skriver at han da ligningsmyndigheten tok kontakt fortalte at de hadde vært noen tilbakeholdelser, men at skatten nå skulle betales.

I Nerdrums allegoriske innlegg forsto ligningsmyndighetene dette og ønsket lykke til.

- Kort sagt, alt gikk bra. Og de gode nye båtene er en god reklame for lille Norge...her opp i I Nord, avslutter Nerdrum. I virkelighetens verden har Nerdrums advokat forlengst sagt at dommen fra tingretten blir anket.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.